Моя бабуся розповіла секрет, колись всі їли смалець і майже не хворіли, а все тому, що в топленому салі є…
Смальцем називають витоплений жир свинячого сала.
Цей продукт часто використовують в слов’янських національних кухнях. З його допомогою смажать овочі, м’ясо та багато іншого.
В магазинах можна зустріти смалець, вироблений на заводі, але, звичайно, з домашнім він не зрівняється.
Багато дієтологів мають сумніви щодо користі цього продукту і забороняють його вживання. Але не потрібно бути такими категоричними. Він необхідний багатьом людям, щоб відновлювати сили після важкої фізичної та розумової роботи.
У чому користь смальцю?
Смалець містить в собі безліч корисних речовин:
У складі свинячого сала виділяють не менше 88% жирних насичених і ненасичених кислот. Збагачений продукт і вітамінами групи В, С, E, D, А. Також тут присутні такі корисні речовини, як фосфор, калій, натрій і магній. Ну і нарешті, арахідонові кислоти.
Однак для приготування смальцю свиняче сало потрібно піддати термічній обробці, після якої в продукті зменшується кількість корисних речовин, але все ж деякі, такі як вітамін В4 (холін), вітамін Е і селен залишаються.
Кли без смальцю не обійтися?
За словами вчених, смалець і інші продукти, багаті жирними кислотами, незамінні:
під час сильних фізичних навантажень; при загальному виснаженні організму; в зимовий період; при виведенні каменів з печінки або сечового міхура. Що ще можна робити зі смальцем?
Смалець вживають не тільки в їжу, але і як лікарський і навіть косметичний засіб.
Моя бабуся розповіла секрет, колись всі їли смалець і майже не хворіли, а все тому, що в топленому салі є…
Reviewed by Admin
on
грудня 07, 2020
Rating:
Немає коментарів