Забудовники та колишні підозрювані в нападі на Тетяну Чорновол Андрій та Олександр Насіковські потрапили в гучну кримінальну справу 18 листопада 202112:48

 






Слідчі Головного управління Національної поліції у м. Києві розслідують незаконну діяльність посадових осіб групи компаній Dim Group, посадових осіб Київміськдержадміністрації, Держархібудінспекції та інших органів влади.

Про це свідчить ухвала Голосіївського районного суду м. Києва від 24 вересня, оприлюднена 15 листопада.

Слідство перевіряє інформацію про те, що невстановлені особи КМДА, ДАСІ, Державної авіаційної служби України та інших органів влади та управління, з використанням службового становища, всупереч інтересам служби, діючи в інтересах суб’єктів господарювання, які пов’язані з керуючими партнерами девелоперської структури “Dim Group”, протягом 2014-2020 років надавали дозвільні документи з порушенням вимог чинного містобудівного законодавства, чим спричинили тяжкі наслідки державним інтересам, що охороняються законом.

Згідно з наявними у слідства матеріалами встановлено, що Dim Group реалізує на території столичного регіону проєкти будівництва житлових комплексів: ЖК “А 136” (м. Київ, вул. Антоновича, 136-138), ЖК “Новий автограф” (м. Київ, вул. Генерала Жмаченка, 26), ЖК “Метрополіс” (м. Київ, вул. Заболотного, 1), ЖК по вул. Мечникова, 7-Б ЖК по вул. Вишгородська, 47-Ж.

Щодо ЖК по вул. Вишгородська, 47-Ж встановлено, що територія забудови частково потрапляє до скверу Кристерова гірка, у зв’язку з чим під час виконання підготовчих робіт проходили протестні акції мешканців прилеглих будинків. Згідно з рішенням Київради від 12.12.2019, договір оренди ділянки розірвано, ділянці площею 1,09 га на вул. Вишгородській 47-Ж надано статус парку. Зазначимо, що надалі суд рішення Київради скасував.
Loading...

Щодо ЖК “Метрополіс” встановлено, що будівництво здійснюється з порушенням Повітряного кодексу України, Положення про використання повітряного простору України та наказу Мінінфраструктури від 30.11.2012 шляхом отримання погодження Державної авіаційної служби України з використанням експертного висновку співробітника Національного авіаційного університету, а також негативного висновку КП “МА “Жуляни”.

Щодо ЖК “А 136” встановлено, що фактично замість функціонального комплексу, який має зводитись згідно з проєктною документацією, здійснюється будівництво житлового комплексу. При цьому ділянка забудови знаходиться у Центральній планувальній зоні столиці, де дозволена гранична висота забудови – не вище 27 метрів. Водночас висота 33 поверхового комплексу запланована близько 100 метрів.
Loading...

Щодо ЖК “Новий автограф” встановлено, що будівництво цього житлового комплексу ведеться на землях з видом використання “для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоповерхового навчально-виробничого комплексу” та з цільовим призначенням – “для будівництва та обслуговування будівель та навчальних закладів”, наданих Київському університету туризму, економіки та права.

За даними слідства, з метою приведення об’єкта будівництва до норм чинного законодавства посадовими особами “Dim Group” організовано отримання необґрунтованого судового рішення Індустріального районного суду м. Дніпропетровська в справі № 202/966/17 від 15.06.2017 за позовом підконтрольного ТОВ “Фасад” , яким змінено цільове призначення ділянки на будівництво багатофункціонального комплексу.

Щодо ЖК по вул. Мечникова, 7-Б встановлено, що замість багатофункціонального комплексу фактично організовано будівництво житлового комплексу, при дозволеній забудові 27 метрів, заплановано зведення 100 метрового 33 поверхового житлового будинку в зоні ландшафту, що охороняється.

Крім того, генпідрядником у жовтні-листопаді 2019 року, під виглядом влаштування зливової каналізації, а також зміцнення схилів проводилися роботи з влаштування фундаменту житлового комплексу. Рішенням Київради від 14.11.2019 відмовлено ТОВ “Будінформ” у поновленні договору оренди ділянки, проте посадові особи Dim Group отримали ухвалу Господарського суду м. Києва від 21.11.2019 у справі № 910/16390/19 про забезпечення позову для фактичного вилучення ділянки.

У рамках розслідування вже проведено низку слідчих дій. Слідчі також планують отримати рух коштів за рахунками товариств, здійснити їх аналіз; встановити та допитати посадових осіб, які здійснюють будівельні роботи за вказаними адресами; провести огляди ділянок з фотофіксацією щодо її периметру; провести огляд ділянок спільно із залученими фахівцями; отримати висновки експертів до раніше призначених земельно-технічних експертиз ділянок на вул. Антоновича, 136-138 та по вул. Мечнікова, 7-Б.

Провадження №42020100000000111 було внесено до ЄРДР 26.03.2020 та розслідується за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків). Підставою внесення відомостей було надано матеріали ГУ СБ України у Києві та Київській області. 24 вересня слідчий суддя продовжив термін досудового розслідування на шість місяців.

Нагадаємо, що в 2013-ому Насіковський-молодший проходив підозрюваним у справі про побиття журналістки Тетяни Чорновіл. А вже 2014 року Насіковські зайшли на київський ринок нерухомості вкрай впевнено, що було б неможливо без великих фінансових ресурсів і високого “даху”. Є підстави стверджувати, що Насіковські виступають в ролі номіналів, вітрини колишніх регіоналів. Їх пов’язують із Юрою Єнакієвським ( Іванющенком), Анатолієм Войцеховським і Вадимом Столаром.
Забудовники та колишні підозрювані в нападі на Тетяну Чорновол Андрій та Олександр Насіковські потрапили в гучну кримінальну справу 18 листопада 202112:48 Забудовники та колишні підозрювані в нападі на Тетяну Чорновол Андрій та Олександр Насіковські потрапили в гучну кримінальну справу 18 листопада 202112:48 Reviewed by Вася on листопада 23, 2021 Rating: 5

Немає коментарів