Хороші новини! Сьогодні Рада директорів надасть кошти! Програма Зеленського на 300 млн євро


Україна планує отримати кредит у 300 млн євро від Світового банку на реалізацію програми президента Володимира Зеленського з термомодернізації багатоповерхових будинків, шкіл, садочків, лікарень, про це повідомила глава Міністерства економіки Юлія Свириденко на своїй сторінці.

Хороша новина – вже 17 грудня Рада директорів Світового банку розгляне виділення Україні 300 млн євро в рамках другого траншу за проектом “друга позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення”. Ці кошти будуть спрямовані насамперед на фінансування президентського проекту “Енергетична незалежність, – написала вона.

1 грудня під час щорічного послання в залі парламенту президент Володимир Зеленський заявив, що в 2022 році почнеться масштабна програма “велика термомодернізація”, що дозволить застрахуватися від подальшого зростання цін на енергоносії.

Йдеться про Стратегію партнерства на 2022 – 2026 роки. У фокусі – економічний розвиток України, макрофінансова стійкість, впровадження електронного урядування та цифровізації, розширення експортних ринків та посилання конкурентоспроможності українських «зелених» технологій. Також очікуємо на реалізацію Світовим банком інвестиційних проєктів у галузях машинобудування, енергетики, інформаційних технологій, сільського господарства та будівництва, – повідомила глава Міністерства економіки.

За словами Свириденко, важливим напрямком співпраці залишається збільшення конкурентоспроможності зовнішньої торгівлі. Мінекономіки працює над тим, щоб законодавче посилити та підвищити ефективність Експортно-кредитного агентства (ЕКА). Діяльність установи має сприяти збільшенню присутності українських експортерів на зовнішніх ринках.
Хороші новини! Сьогодні Рада директорів надасть кошти! Програма Зеленського на 300 млн євро Хороші новини! Сьогодні Рада директорів надасть кошти! Програма Зеленського на 300 млн євро Reviewed by Moderator on грудня 15, 2021 Rating: 5

Немає коментарів