У Німеччині суд назвав Росію державою-терористом


Фото ілюстративне
Німецький Вищий земельний суд постановив, що замовником вбивства громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі у Берліні у 2019 році є Російська Федерація.

Loading...

Про це заявив суддя Олаф Арнольді, повідомляє ZN.ua.

“Суд ухвалив, що він скоїв злочин. Його звуть Вадим Красіков. Він діяв на замовлення центрального уряду РФ і був співробітником служб держбезпеки”, – сказав суддя, назвавши це “державним тероризмом”.

Росія видала йому підроблений паспорт на ім’я Вадима Соколова.

На додачу, російські поліціянти переконують, нібито Соколов та Красіков – різні люди. А ось німецька сторона переконує у зворотньому.

У текст обвинувального висновку додали й звинувачення президента РФ Владіміра Путіна про те, що Хангошвілі нібито був терористом.

Вищий земельний суд Німеччини засудив 56-річного Красікова до довічного ув’язнення.
Loading...

Нагадаємо, 23 серпня 2019 року в берлінському районі Моабіт трьома пострілами був убитий 40-річний Торніке К. (мав кілька псевдонімів: Зелімхан Хангошвілі, Зело Дішані). Громадянин Грузії чеченського походження, польовий командир часів Чеченської війни, якого Росія називала “ісламістським терористом”.

Німецька поліція затримала вбивцю Хангошвілі того ж дня. Після цього Німеччина оголосила про висилку двох співробітників посольства РФ, заявивши про те, що Росія недостатньо сприяла розслідуванні злочину. А німецька прокуратура підкреслила: багато фактів свідчать про те, що вбивство було виконано на замовлення російської влади.
У Німеччині суд назвав Росію державою-терористом У Німеччині суд назвав Росію державою-терористом Reviewed by Вася on грудня 15, 2021 Rating: 5

Немає коментарів