Медведчук попався! Нарешті нарили щось солідне, грошики текли рікою. Перекриють





Національне антикорупційне бюро України взялося за суддю, через яку нафтопровід з Росії опинився під контролем оточення народного депутата та голови політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука.

Loading...


Зокрема НАБУ отримало доступ до оригіналів матеріалів справи щодо визнання права власності на частини нафтопродуктопроводів “Самара-Західний напрямок” та “Грозний-Армавір-Трудова”, яку розглядав Господарський суд Рівненської області. Про це свідчить ухвала Солом’янського райсуду Києва.

Відповідні трубопроводи були побудовані за часів Радянського Союзу і перебували у всесоюзній власності. Після проголошення незалежності трубопроводи загальною протяжністю 1 тисяча 433 км мали перейти у власність держави на підставі правонаступництва.
Loading...

Однак службові особи компанії “ПрикарпатЗахідтранс”, яка є “дочкою” російської акціонерної компанії “Транснафтопродукт”, зазначені трубопроводи у власність України не передали.

Станом на 1 листопада 1992 року вартість майна була оцінена на суму понад 8 млн доларів.

У 2015 році російський оператор нафтопродуктів “Транснефть” заявив про продаж “ПрикарпатЗахідтрансу“.

Власником української фірми вказана швейцарська фірма ITC Industry Trading Company SA німця Анатолія Шефера, який пов’язаний з угрупуванням Віктора Медведчука.




За даними ЗМІ, ITC має десятирічний контракт на поставку дизеля від “Роснафти” на суму до 50 млрд доларів, який не передбачає поставок палива в Україну від когось крім російської держкомпанії Ігоря Сєчіна. Останній є товаришем президента РФ Володимира Путіна.

Мало того, раніше прокуратура Криму провела обшуки у Херсоні на судні “Мрія”, яке підозрюють у поставках палива для підрозділів Чорноморського флоту Росії до Севастополя.

Головою компанії, яка володіє відповідним судном, є Петро Белз – людина, близька до кума президента Росії Віктора Медведчука, повідомляє InformNapalm.
Loading...

“Оскільки прокуратура АРК спільно з СБУ звинувачують судно у нелегальному постачанні нафтопродуктів до окупованого Севастополя для Чорноморського флоту РФ у червня 2015 року (тобто через більш ніж рік після анексії Криму і початку війни на Донбасі), ці документи можуть частково пролити світло на те, хто ж насправді стояв за цією схемою”, – повідомляють журналісти.

До всього цього, Медведчук особисто зізнався, що його дружина, відома телеведуча Оксана Марченко володіє бізнесом у Росії. При цьому він уточнив, що “вона володіє, а керую я”.

Зокрема журналісти стверджували, що сім’ї Медведчука вдалося обійти ключових гравців на російському нафтогазовому ринку й отримати доступ до одного з трьох найбільших нафтогазових родовищ Росії, запаси якого оцінюють у десятки мільйонів тонн.

Медведчук попався! Нарешті нарили щось солідне, грошики текли рікою. Перекриють Медведчук попався! Нарешті нарили щось солідне, грошики текли рікою. Перекриють Reviewed by Admin on лютого 24, 2020 Rating: 5

Немає коментарів