“Ми вимагаємо від влади припинити мовну дискримінацію російськомовних громадян”- заявив Медведчук


Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством культури опублікувало рекомендації для протидії COVID-19 українською мовою, а також на польському, татарському, угорською та румунською. Матеріали російською мовою серед них відсутні.

Це чергова цинічна акція чинної влади на чолі з президентом Зеленським, спрямована на обмеження прав російськомовних громадян. Більш того, в умовах реальної загрози життю і здоров’ю людей це не тільки дискримінація мільйонів громадян за мовною ознакою, а й фактор, що збільшує ризик зараження.


У зв’язку з особливостями проживання російськомовних громадян (їх щільним розселенням) і тим, що значна частина з них – це люди похилого віку, переклад на російську мову повинен був стати пріоритетним завданням для влади. Однак не став.

«Опозиційна платформа – За життя» зробила переклад опублікованих рекомендацій на російську мову і поширить його серед мільйонів наших громадян. І в подальшому докладе всіх зусиль, щоб російськомовні громадяни України отримували всю необхідну інформацію про боротьбу з COVID-19.


Ми вимагаємо від влади припинити мовну дискримінацію російськомовних громадян і поширювати матеріали, що сприяють захисту від коронавируса, російською мовою, особливий статус якого закріплений у статті 10 Конституції України: «В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України» .

Президент Зеленський продовжує злочинну політику Порошенко, в результаті якої намагаються нав’язати всьому народові ідентичність, властиву тільки окремої частини населення країни. Народу, який говорить на різних мовах, ходить в різні церкви, по-різному оцінює і шанує свою історію.

Це шлях в нікуди, шлях розколу і розпаду країни, вся відповідальність за який лягає на президента Зеленського і його команду.

“Ми вимагаємо від влади припинити мовну дискримінацію російськомовних громадян”- заявив Медведчук “Ми вимагаємо від влади припинити мовну дискримінацію російськомовних громадян”- заявив Медведчук Reviewed by Moderator on квітня 09, 2020 Rating: 5

Немає коментарів