Примусова або добровільна вакцинація: яка ж буде в Росії?



З огляду на масштаби захворюваності коронавируса в країні і в світі, краще все-таки вакцинуватися, щоб виключити ризик захворювання у важкій формі в майбутньому.
Яка буде вакцинація в Росії

Однак багатьох росіян хвилює, як і коли все це захід відбуватиметься, але чи буде можливість вибору.

Чи буде примусова вакцинація від коронавируса

Після чергового проведеного урядом наради 6 серпня на сайті Кремля за його підсумками з'явився перелік доручень про підготовку системи охорони здоров'я до майбутнього епідеміологічному осінньо-зимового сезону.

Те, що така нарада було проведено 6 серпня, а не у вересні, дає час добре підготуватися до нового сезону захворюваності в країні.

А адже період осінь-зима найважчий в плані сплеску вірусних захворювань, особливо грипу і останнім часом і коронавируса.

Однак ніяких вказівок населенню, що вакцинація від коронавируса буде проходити примусово, від президента не було.

Однак є розпорядження про те, що потрібно розрахувати, скільки коштів буде потрібно для забезпечення вакцинації не менше 60% населення РФ від грипу і в майбутньому від коронавируса.

Оскільки вакцина від коронавируса вже пройшла 11 серпня державну реєстрацію, то поки не ясно, скільки вона буде стояти для населення і коли її запустять у масове виробництво.

Важливо! Згідно зі словами президента в ході наради, вакцинація повинна бути добровільною серед загального населення країни.
Терміни вакцинації і її особливості проведення

Віце-прем'єр Тетяна Голікова повідомляла, що в Росії ведуться розробки близько 26 вакцин. Деякі з них вже проходять державну реєстрацію. Про одну з таких вакцин повідомив і президент РФ Володимир Путін.

Це перша вакцина від коронавируса отримала назву «Супутник V»

Виявляється, що одна з дочок президента вже дала згоду і пройшла вакцинацію першої російської зареєстрованої вакциною від коронавируса. Володимир Путін зазначив:

«Зараз її самопочуття нормалізувалося, проте в перші дні було значне підвищення температури, потім пішла на спад. Тепер у неї сформувався імунітет до коронавірус ».

Олександр Гінзбург, який є директором центру епідеміології і мікробіології імені Н.Ф. Гамалії, розповів про заплановані терміни вакцинації:

«Про вакцинації росіян слід говорити не раніше грудня-січня 2020-2021 року. А ось в період з серпня і до вересня нинішнього року будуть вакцинуватися росіяни з груп ризику ». Йдеться в першу чергу про медичних працівників і вчителів, які щодня мають контакти з людьми. Перші з інфікованими людьми, а другі з дітьми.
Примусова або добровільна вакцинація: яка ж буде в Росії? Примусова або добровільна вакцинація: яка ж буде в Росії? Reviewed by Moderator on серпня 16, 2020 Rating: 5

Немає коментарів