"Ми не пошкодуємо сил, щоб змусити Путіна й Лукашенка відповісти!" Потужна заява за підсумками саміту G7 із Зеленським





Лідери Великої сімки (G7) 8 травня провели спеціальне засідання, на якому виступив президент України Володимир Зеленський. За підсумками саміту політики заявили: Росія порушила безліч міжнародних норм у своїй неспровокованій війні проти суверенної країни – зокрема Статут ООН, який був створений після Другої світової, щоб вберегти майбутні покоління від лих війни. І Володимир Путін, і його пособники – як Олександр Лукашенко – мають відповісти за злочини.
Loading...


Спільна заява була оприлюднена увечері в неділю, 8 травня, на сайті Білого дому. Наголошується, що через 77 років після Другої світової президента РФ Путін і його режим вирішили вторгнутися в Україну.

"Такі дії ганьблять Росію та історичні жертви її народу", – вказали в G7.
Loading...

Пресслужба вказала: лідери Великої сімки мали честь послухати промову Зеленського. Українського лідера запевнили "у повній солідарності та підтримці мужнього захисту суверенітету й територіальної цілісності його країни, боротьби за мирне, процвітаюче та демократичне майбутнє в межах її міжнародно визнаних кордонів".



Зі свого боку Зеленський сказав, що кінцевою метою України є забезпечення повного виведення російських військ з усієї території країни та забезпечення її здатності захистити себе у майбутньому.

"Україна вступила в переговори з міжнародними партнерами щодо механізмів безпеки для життєздатного повоєнного мирного врегулювання", – повідомили у G7.
"Ми не пошкодуємо сил, щоб змусити Путіна й Лукашенка відповісти!" Потужна заява за підсумками саміту G7 із Зеленським "Ми не пошкодуємо сил, щоб змусити Путіна й Лукашенка відповісти!" Потужна заява за підсумками саміту G7 із Зеленським Reviewed by Admin on травня 08, 2022 Rating: 5

Немає коментарів