Литовці купили для України антидрони і радари Wingman: дозволяють збивати БПЛА на відстані до 5 км





Жителі Литви придбали для України більше сотні засобів протидії ворожим безпілотним літальним апаратам, а також десятки радарів до них. Такі антидрони допоможуть українським військовим збивати російські БПЛА на малій відстані.

Loading...

Про це повідомив литовський журналіст і телеведучий Андрюс Тапінас, котрий організував збір коштів. У Twitter він опублікував фото пристрою, який охрестили "Убивцею орків" (щоб переглянути, доскрольте новину до кінця).

"Ми купили для України 110 антидронів і назвали їх Orcrist або Orc Killer", – зазначив литовець.

За його словами, також вони додали до цих пристроїв 80 схвалених НАТО радарів Wingman. Такі дозволяють оператору антидрона виявляти та збивати російський безпілотник на відстані до 5 км.
Loading...




Тапінас підкреслив, що купівля антидронів і радарів вартувала їм 1 095 000 євро.

Раніше телеведучий зібрав необхідні 5 млн євро на купівлю безпілотника Bayraktar TB2, який він назвав "вбивцею російської армії". На це йому знадобилося три дні.


Перед відправкою у Литві провели коротку презентацію БПЛА Bayraktar Vanagas. Зазначимо, Vanagas – ім'я, яке отримав ударний безпілотник турецького виробництва для цієї країни, що в перекладі означає "Яструб". Цю "пташку" вже доправили нашим захисникам.

Як повідомляв OBOZREVATEL, за прикладом Литви жителі Польщі зібрали перший мільйон доларів на Bayraktar ТВ2, подолавши позначку в 4,8 млн злотих. Поляки хочуть придбати дрон для України, щоби допомогти нашим воїнам боротися з російськими окупантами.

Водночас компанія BAYKAR заявила, що безкоштовно передасть Україні "байрактари", на які українці зібрали 600 млн гривень. Ці кошти там просили спрямувати на допомогу українському народу.
Литовці купили для України антидрони і радари Wingman: дозволяють збивати БПЛА на відстані до 5 км Литовці купили для України антидрони і радари Wingman: дозволяють збивати БПЛА на відстані до 5 км Reviewed by Admin on липня 11, 2022 Rating: 5

Немає коментарів