Дізналися щойно! Відступ з боєм? Південь у вогні – розвідка злила: окупанти все! ЗСУ женуть ворогів!





Російські окупаційні війська створюють умови для контрольованого відходу на північному заході Херсонської області.
Loading...

Аналітик Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що таким чином окупанти намагаються уникнути прориву з правого (західного) берега Дніпра.



“Російським військам, ймовірно, доведеться відійти з боями, щоб не дати українським силам переслідувати їх на лівому (східному) березі”, – йдеться у звіті ISW.

Фахівці відзначили, що оперативне командування “Південь” виправило інформацію від 3 листопада з приводу руйнувань цивільних катерів і пристаней на Дніпрі.




“Виправлена історія інформує про те, що загарбники готують оборонні позиції на Лівому березі. Це свідчить про те, що вони усувають можливості, щоб ЗСУ могли переслідувати їх через річку під час або після відходу”, – додали в Інституті вивчення війни.

Раніше, вже повідомлялось, що українські сили під час звільнення окупованого Херсона можуть зіткнутися з трьома варіантами розвитку подій.

Про це у коментарі РБК-Україна розповів військовий експерт Олег Жданов.
Loading...

За його словами, вже те, що росіяни евакуювали свої установи, говорить про майбутній відступ з Херсона та плацдарму на правобережній частині.


“Важко оцінити, коли це станеться, але ЗСУ не змінюватимуть характеру бойових дій через те, що зараз відбувається на лівому березі Дніпра, а саме – вогневе ураження противника та зниження його бойових потенціалів. Єдине питання тут – це наскільки швидко чи коли ми можемо зменшити бойові можливості військ РФ до рівня, коли вони почнуть відступати”, – зазначив Жданов.

При цьому він обережно ставиться до термінів визволення Херсона, оскільки навіть у Головному управлінні розвідки Міноборони України та Пентагоні не беруться називати дати.


“Навіть голова ГУР генерал Кирило Буданов каже, що, можливо, до кінця листопада ми можемо звільнити Херсон, але може й ні. Глава Пентагону США Ллойд Остін заявив про впевненість, що ЗСУ звільнять Херсон, але коли – теж не уточнив”, – наголосив експерт.



Він також вважає, що спрогнозувати подальший перебіг бойових дій після звільнення Херсона неможливо. Тому що все залежатиме від ситуації, яка буде складатися після деокупації міста.


“Одна ситуація – якщо російські війська здебільшого здадуться в полон, інша – якщо ми їх розгромимо там і “залишки” окупантів втечуть на лівий берег, і третя – якщо війська РФ організовано вийдуть з правого берега на лівий і займуть там оборону”, – додав Жданов.

Щодо настроїв у російському суспільстві, то звільнення Херсона не сильно на них вплине.


“Що не можна сказати про кількість похоронок і трун, які прийдуть з України до РФ. У цьому випадку це єдине, що може сколихнути російське суспільство. Адже наші Збройні сили сьогодні завдають втрат російським військам у кількості до батальйонної тактичної групи на добу”, – зазначив він.

На його думку, якщо за місяць-два до Росії надійде від 30 до 60 тисяч похоронок, можна буде говорити про зміну суспільних настроїв.


“Справа в тому, що в Росії суспільство дуже велике, і воно розкидане на великі території, зв’язок між ними дуже слабкий, тому говорити, що завтра зміниться загальна картина в цій країні я не став би”, – додав Жданов.
Дізналися щойно! Відступ з боєм? Південь у вогні – розвідка злила: окупанти все! ЗСУ женуть ворогів! Дізналися щойно! Відступ з боєм? Південь у вогні – розвідка злила: окупанти все! ЗСУ женуть ворогів! Reviewed by Admin on листопада 05, 2022 Rating: 5

Немає коментарів