“Подарунок” Росії на 9 травня: Сі “всадив” путіну неочікуваний удар у спину – Китай офіційно заявив, що приєднується до технологічної блокади РФ






Надії Кремля на допомогу Китаю у подоланні західних санкцій, схоже, розбиваються на порох.
Loading...

Слідом за нафтовими компаніями, які відмовилися збільшити закупівлю російських барелів, «ніж у спину» прилетів з боку тих, від кого в Москві чекали найменше.

Передає телеграм канал Україна — Віче НСН


Китайські технологічні гіганти різко скоротили постачання до Росії після початку війни: ноутбуків на 40%, смартфонів – на 66%, телекомунікаційного обладнання – на 98%, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на дані митниці КНР.

Китайські виробники, від яких чекали, що замінять будь-яку імпортну електроніку, не афішуючи цього, згортають роботу на російському ринку.
Серед «відмовників» — Lenovo Group та Xiaomi, розповіли джерела WSJ.
Loading...

За їхніми словами, на китайців тиснуть американські постачальники напівпровідників, яким забороняють санкції продавати продукцію в Росію.
Відмовити китайці не можуть, і це «можна зрозуміти», каже глава Canalys Стів Брейзер: втрата чіпів зі США «буде для них катастрофою».
“Подарунок” Росії на 9 травня: Сі “всадив” путіну неочікуваний удар у спину – Китай офіційно заявив, що приєднується до технологічної блокади РФ “Подарунок” Росії на 9 травня: Сі “всадив” путіну неочікуваний удар у спину – Китай офіційно заявив, що приєднується до технологічної блокади РФ Reviewed by Admin on травня 06, 2022 Rating: 5

Немає коментарів